Victoria Brusa
vbrusa@fcv.unlp.edu.ar
Rol dentro de la unidad de investigación: Investigadora Asistente CONICET
2018
Efecto de la adición de agua electroactivada a la bebida de bovinos de engorde a corral (feedlot), en un establecimiento de la provincia de Buenos Aires Autores: -Pellicer, Karina Edith -Brusa, Victoria -Torre, Julián de la -Real, Diego -Silvestrini, María Pía -Bainoti, Corina -Osella, Oscar Copes, Julio Alberto Fecha: 01/06/20182017
In-House Validation of Rapid Detection PCRs for Bacterial Pathogens Causing Infant Diarrhea Autores: -Londero, Alejandra -Leotta, Gerardo Aníbal -Brusa, Victoria -Costa, Magdalena -Golijow, Carlos Daniel -Gutkind, Gabriel Osvaldo -Gonzalez, E. Galli, Lucía Fecha: 01/01/2017Development and in-house validation of a real-time polymerase chain reaction for the detection of Listeria monocytogenes in meat Autores: -Reyes Álvarez, Camilo Andrés -Linares, Luciano Héctor -Moredo, Fabiana -Lirón, Juan Pedro -Brusa, Victoria -Londero, Alejandra -Galli, Lucía -Oteiza, Juan Manuel -Costa, Magdalena Leotta, Gerardo Aníbal Fecha: 01/01/2017Isolation and characterization of non-O157 Shiga toxin-producing Escherichia coli from beef carcasses, cuts and trimmings of abattoirs in Argentina Autores: -Brusa, Victoria -Restovich, Viviana -Galli, Lucía -Teitelbaum, David -Signorini, Marcelo -Brasesco, Hebe -Londero, Alejandra -García, Diego -Padola, Nora Lía -Superno, Valeria -Sanz, Marcelo E. -Petroli, Sandra -Costa, Magdalena -Bruzzone, Mariana -Sucari, Adriana -Ferreghini, Marcela -Linares, Luciano Héctor -Suberbie, Germán -Rodríguez, Ricardo Leotta, Gerardo Aníbal Fecha: 01/01/20172016
High prevalence of clade 8 Escherichia coli O157:H7 isolated from retail meat and butcher shop environment Autores: -Galli, Lucía -Brusa, Victoria -Singh, Pallavi -Cataldi, Ángel Adrián -Manning, Shannon -Peral García, Pilar Leotta, Gerardo Aníbal Fecha: 01/11/2016Desarrollo y validación intralaboratorio de una metodología para la detección y aislamiento de Escherichia coli productor de toxina shiga en carne bovina molida: Desarrollo de estrategias de control Autores:Brusa, Victoria Fecha: 01/01/2016Comprehensive evaluation and implementation of improvement actions in butcher shops Autores: -Leotta, Gerardo Aníbal -Brusa, Victoria -Galli, Lucía -Adriani, Cristian -Linares, Luciano Héctor -Etcheverría, Analía -Sanz, Marcelo E. -Sucari, Adriana -Peral García, Pilar Signorini, Marcelo Fecha: 01/01/2016Investigación de E. coli O157 y de Salmonella spp en bovinos de un feedlot de la provincia de Buenos Aires Autores: -Pellicer, Karina Edith -Brusa, Victoria -de la Torre, J -Ortega, Emanuel E. -Lasta, Gregorio E. -Cardozo, Claudia -Real, D Copes, Julio Alberto Fecha: 01/01/2016TIC aplicadas para el dictado de curso electivo Programa de Prerrequisitos y Bases para Implementar Análisis de Peligros y Puntos Críticos de Control (HACPP) Autores: -Aliverti, Florencia -Pellicer, Karina -Barbero, Rafael -Bigeon, Giselda Isabel -Brusa, Victoria -Torre, Julián de la -Lasta, Gregorio E. -Leaden, Patricio -Ortega, Emanuel -Salum, Leandro Copes, Julio Fecha: 01/01/20162015
Evaluación de un producto bactericida aplicado por micronebulización Autores: -Linares, Luciano Héctor -Guirin, Gustavo -Stambullian, Julián -Brusa, Victoria -Torre, Julián Horacio de la -Ortega, Emanuel -Copes, Julio Alberto Leotta, Gerardo Aníbal Fecha: 01/01/20152013
Shiga toxin-producing Escherichia coli in beef retail markets from Argentina Autores: -Brusa, Victoria -Aliverti, Virginia -Aliverti, Florencia -Ortega, Emanuel -Torre, Julián Horacio de la -Linares, Luciano Héctor -Sanz, Marcelo E. -Etcheverría, Analía I. -Padola, Nora Lía -Galli, Lucía -Peral García, Pilar -Copes, Julio Alberto Leotta, Gerardo Aníbal Fecha: 01/01/20132010
Evaluación de un sistema de PCR en tiempo real para la detección de Escherichia coli 0157:H7 a partir de carne bovina molida Autores: -Brusa, Victoria -Palacios, M. -Loup, V. -Copes, Julio Alberto -Pineda, G. -Brocardo, María Silvina -Aliverti, Virginia -Aliverti, Florencia -Galleri, María Delfina -Peral García, Pilar -Pellicer, Karina Edith Leotta, Gerardo Aníbal Fecha: 01/01/2010Evaluación de diez cepas de Salmonella enteritidis en ricota almacenada a 4 y 8 °C Autores: -Brocardo, María Silvina -Aliverti, S. -Aliverti, Florencia -Galleri, María Delfina -Brusa, Victoria -Coca Camacho, C. P. -Pellicer, Karina Edith -Leotta, Gerardo Aníbal Copes, Julio Alberto Fecha: 01/01/2010
2022
Molecular subtyping of Salmonella spp. strains in provincial abattoirs with no hazard analysis critical control point from Buenos Aires, Argentina Fecha: 01/10/20222021
Analysis of scenarios to reduce the probability of acquiring hemolytic uremic syndrome associated with beef consumption Autores: -Costa, Magdalena -Brusa, Victoria -Padola, Nora Lía -Etcheverría, Analía Inés -Sampedro, Fernando -Fernández, Pablo S. -Leotta, Gerardo Anibal Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro Fecha: 01/11/2021Quantitative risk assessment of listeriosis associated with fermented sausage and dry-cured pork shoulder consumption in Argentina Autores: -Brusa, Victoria -Prieto, M. -Campos, Carmen Adriana -Epszteyn, S. -Cuesta, A. -Renaud, V. -Schembri, G. -Vanzini, M. -Michanie, S. -Leotta, Gerardo Anibal Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro Fecha: 01/05/2021Reduction of Shiga toxin-producing Escherichia coli in a beef abattoir Autores: -Brusa, Victoria -Restovich, Viviana -Galli, Lucía -Arias, Romina -Linares, Luciano -Costa, Magdalena -Díaz, Vanesa Ruíz -Pugin, Daniela Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 01/02/20212020
Quantitative risk assessment of haemolytic uremic syndrome associated with beef consumption in Argentina Autores: -Brusa, Victoria -Costa, Magdalena -Padola, Nora Lía -Etcheverría, Analía Inés -Sampedro, Fernando -Fernandez, Pablo S. -Leotta, Gerardo Anibal Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro Fecha: 13/11/2020Characterization and molecular subtyping of Shiga toxin–producing Escherichia coli strains in provincial abattoirs from the Province of Buenos Aires, Argentina, during 2016-2018 Autores: -Costa, Magdalena -Londero, Alejandra -Brusa, Victoria -Galli, Lucía -Van Der Ploeg, Claudia -Roge, Ariel Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 01/10/2020Comprehensive evaluation and implementation of improvement actions in bovine abattoirs to reduce pathogens exposure Autores: -Costa, Magdalena -Pracca, Gabriela -Sucari, Adriana -Galli, Lucía -Ibargoyen, José -Gentiluomo, Jimena -Brusa, Victoria -Martinez Zugazua, Matías -Figueroa, Yamila -Londero, Alejandra -Roge, Ariel -Silva, Hernán -Van Der Ploeg, Claudia -Signorini, Marcelo -Oteiza, Juan Martín Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 01/03/20202019
Prevalence of Campylobacter jejuni and Campylobacter coli from broilers at conventional and kosher abattoirs and retail stores Fecha: 01/11/2019Characterization and subtyping of Listeria monocytogenes strains from butcher shops Autores: -Londero, Alejandra -Costa, Magdalena -Galli, Lucía -Brusa, Victoria -Linares, Luciano -Prieto, Mónica Raquel Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 01/10/2019Evaluation of intervention measures at different stages of the production chain in Argentinian exporting abattoirs Autores: -Brusa, Victoria -Restovich, Viviana -Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro -Pugin, Daniela -Galli, Lucía -Ruíz Díaz, Vanesa -Arias, Romina Raquel Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 12/09/2019Escherichia coli productor de toxina Shiga Fecha: 01/01/2019Staphylococcus aureus Fecha: 01/01/20192018
Efecto de la adición de agua electroactivada a la bebida de bovinos de engorde a corral (feedlot), en un establecimiento de la provincia de Buenos Aires Autores: -Pellicer, Karina -Brusa, Victoria -de la Torre, Julian Horacio -Real, Daniel Andres -Silvestrini, Maria Pia -Bainotti, C.A. -Osella, O. E. Copes, Julio Alberto Fecha: 01/07/2018Development and In-House Validation of a Real-Time Polymerase Chain Reaction for the Detection of Listeria monocytogenes in Meat Autores: -Reyes Alvarez, Camilo Andres -Linares, Luciano Hector -Moredo, Fabiana Alicia -Liron, Juan Pedro -Brusa, Victoria -Londero, Alejandra -Galli, Lucía -Oteiza, Juan Martín -Costa, Magdalena Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 01/01/20182017
Isolation and characterization of non-O157 Shiga toxin-producing Escherichia coli from beef carcasses, cuts and trimmings of abattoirs in Argentina Autores: -Brusa, Victoria -Restovich, Viviana -Galli, Lucía -Teitelbaum, David -Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro -Brasesco, Hebe -Londero, Alejandra -García, Diego -Padola, Nora Lía -Superno, Valeria -Sanz, Marcelo Eduardo -Petroli, Sandra -Costa, Magdalena -Bruzzone, Mariana -Sucari, Adriana -Ferreghini, Marcela -Linares, Luciano Hector -Suberbie, Germán -Rodríguez, Ricardo Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 01/08/2017Characterization and Molecular Subtyping of Shiga Toxin–Producing Escherichia coli Strains in Butcher Shops Fecha: 01/05/2017In-House Validation of Rapid Detection PCRs for Bacterial Pathogens Causing Infant Diarrhea Autores: -Londero, Alejandra -Leotta, Gerardo Anibal -Brusa, Victoria -Costa, Magdalena -Golijow, Carlos Daniel -Gutkind, Gabriel Osvaldo -Gonzalez, E. Galli, Lucía Fecha: 01/01/20172016
High prevalence of clade 8 Escherichia coli O157:H7 isolated from retail meat and butcher shop environment Autores: -Galli, Lucía -Brusa, Victoria -Singh, Pallavi -Cataldi, Ángel Adrián -Manning, Shannon -Peral Garcia, Pilar Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 01/11/2016Comprehensive Evaluation and Implementation of Improvement Actions in Butcher Shops Autores: -Leotta, Gerardo Anibal -Brusa, Victoria -Galli, Lucía -Adriani, Cristian -Linares, Luciano Hector -Etcheverría, Analía Inés -Sanz, Marcelo Eduardo -Sucari, Adriana -Peral Garcia, Pilar Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro Fecha: 01/09/2016Isolation of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli from Ground Beef Using Multiple Combinations of Enrichment Broths and Selective Agars Autores: -Brusa, Victoria -Piñeyro Piñeiro, Pablo Enrique -Galli, Lucía -Linares, Luciano Hector -Ortega, Emanuel Eneas -Padola, Nora Lía Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 01/03/2016Escherichia coli in Food Products Autores: -Galli, Lucía -Brusa, Victoria -Rodriguez, Ricardo -Signorini, Marcelo -Oteiza, Juan Martín Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 01/01/2016Escherichia coli in food products Autores: -Galli, Lucía -Brusa, Victoria -Rodríguez, Ricardo Romeo -Signorini, Marcelo -Oteiza, Juan Martín Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 01/01/20162015
Development and validation of two SYBR green PCR assays and a multiplex real-time PCR for the detection of Shiga toxin-producing Escherichia coli in meat Autores: -Brusa, Victoria -Galli, Lucía -Linares, Luciano H. -Ortega, Emanuel E. -Liron, Juan Pedro Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 01/12/20152013
Shiga toxin-producing Escherichia coli in beef retail markets from Argentina Autores: -Brusa, Victoria -Aliverti, Virginia -Aliverti, Florencia -Ortega, Emanuel Eneas -de la Torre, Julian Horacio -Linares, Luciano Hector -Sanz, Marcelo Eduardo -Etcheverría, Analía Inés -Padola, Nora Lía -Galli, Lucía -Peral Garcia, Pilar -Copes, Julio Alberto Leotta, Gerardo Anibal Fecha: 01/01/2013